Czas: 1 godz.
Trudność: Bardzo łatwe
Porcja: 4 os.
Składniki:
cukier | ||
jajko (białka) | ||
woda (tylko metoda włoska) |
Metoda francuska:
115 g cukru na 2 białka Ubić białka na sztywno. Ciągle ubijając, dodawać powoli cukier. Piec w temperaturze 100°C przez co najmniej godzinę.
115 g cukru na 2 białka Ubić białka na sztywno. Ciągle ubijając, dodawać powoli cukier. Piec w temperaturze 100°C przez co najmniej godzinę.
Metoda włoska:
250 g cukru, 60 ml wody, 5 białek Pianę z białek ubić mikserem. Ustawić mikser na najwolniejsze obroty i jednostajnym, cienkim strumieniem wlewać do piany gorący syrop. Gotować lub piec w temperaturze 100°C przez co najmniej godzinę.
250 g cukru, 60 ml wody, 5 białek Pianę z białek ubić mikserem. Ustawić mikser na najwolniejsze obroty i jednostajnym, cienkim strumieniem wlewać do piany gorący syrop. Gotować lub piec w temperaturze 100°C przez co najmniej godzinę.
Metoda szwajcarska:
125 g cukru na 2 białka Ubić białka z cukrem na parze. Obracać miskę, aby zapobiec ścięciu się białka. Suszyć przez całą noc w temperaturze 60°C.
125 g cukru na 2 białka Ubić białka z cukrem na parze. Obracać miskę, aby zapobiec ścięciu się białka. Suszyć przez całą noc w temperaturze 60°C.
Smacznego !!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz