Czas: 1 godz. 20 min
Trudność: Bardzo łatwe
Porcja: 4 os.
Składniki:
żeberka wieprzowe | 500 g |
kawałek selera | |
por | 1/2 |
marchewka | 1 |
pietruszka | 1 |
ogórki kiszone | 6 |
ziemniaki | 6 | ||
śmietana 18% | 1 filiżanka | ||
koperek | 1/2 pęczka | ||
sól i pieprz | |||
Zupa ogórkowa to smak dzieciństwa, warto go odnaleźć.
Gotować seler, pietruszkę i por razem z mięsem około godziny. Wyjąć
pietruszkę, por i seler. Marchewkę i ziemniaki obrać i pokroić w kostkę.
Dodać do gotującego się wywaru. Gotować 15 minut. Pokroić ogórki
cieniutkie plasterki, dodać do zupy. Gotować 5 minut. Dodać śmietanę
oraz posiekany koperek.
Zupę podawać z mięsem z ugotowanych żeberek.
Smacznego !!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz