Kursor

Free Donut Cursors at www.totallyfreecursors.com

czwartek, 23 października 2014

Tradycyna zupa ogórkowa

Tradycyjna zupa ogórkowa

Czas: 1 godz. 20 min

Trudność: Bardzo łatwe
Porcja: 4 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 500 g
kawałek selera
por 1/2
marchewka 1
pietruszka 1
ogórki kiszone 6
ziemniaki         6
śmietana 18%         1 filiżanka
koperek        1/2 pęczka
sól i pieprz






Zupa ogórkowa to smak dzieciństwa, warto go odnaleźć. 
 
Gotować seler, pietruszkę i por razem z mięsem około godziny. Wyjąć pietruszkę, por i seler. Marchewkę i ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Dodać do gotującego się wywaru. Gotować 15 minut. Pokroić  ogórki cieniutkie plasterki, dodać do zupy. Gotować 5 minut. Dodać śmietanę oraz posiekany koperek.
Zupę podawać  z mięsem z ugotowanych żeberek.

Smacznego !!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz