Kursor

Free Donut Cursors at www.totallyfreecursors.com

sobota, 25 października 2014

Rogaliki na słodko

Rogaliki na słodko


Czas: 30 min
Trudność: Łatwe
Porcja: 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
jajko 1 szt
mąka pszenna     szczypta
dowolny dżem     kilka łyżeczek


Na stolnicę rozsypać odrobinę mąki pszennej. Ułożyć rulon z ciasta francuskiego i delikatnie rozwałkować. Pociąć w trójkąty. Na każdy z nich układać po łyżeczce dowolnego dżemu. Zawinąć. Jajko rozbełtać w miseczce. Przed stawieniem do piekarnika posmarować każdy rogalik z wierchu pędzelkiem tak, aby w po upieczeniu miały złocisty kolor. Piec 15 min. w 230C.
 
Smacznego !!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz