Kursor

Free Donut Cursors at www.totallyfreecursors.com

czwartek, 23 października 2014

Kotlety mielone Magdy Gessler

Kotlety mielone Magdy Gessler

Czas: 30 min.
Trudność: Bardzo łatwe
Porcja: 4 os.

Składniki: 

mięso mielone wieprzowo- wołowe 1 kg
cebule 2
jajka 2
kajzerka 1
masło 50 g
sól i pieprz             do smaku
mleko do namoczenia bułki
bułka tarta do obtaczania
olej do smażenia

Czym byłaby polska kuchnia bez tradycyjnego mielonego? 
 
Mięso mielone wkładamy do szklanego naczynia. Cebulę kroimy w kostkę i smażymy na maśle. Kajzerkę moczymy w mleku i przepuszczamy przez maszynkę do mielenia. Przestudzoną cebulę, zmieloną bułkę, jajka, 50 ml wody i przyprawy dodajemy do mięsa. Dokładnie wszystko mieszamy. Zwilżonymi dłońmi formujemy kotlety, obtaczamy je w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju.

Smacznego !!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz