Kursor

Free Donut Cursors at www.totallyfreecursors.com

wtorek, 21 października 2014

Truskawki zapiekane w koglu-moglu

Truskawki zapiekane w koglu-moglu

Czas przygotowywania: 10 min
Czas oczekiwania: 15 min
Trudność: Bardzo proste
Porcja: 2 os.

Składniki:

truskawki         300 g
żółtka         4
cukier    6 łyżek
sok z cytryny    1 łyżka


Świeże owoce umyć, osuszyć. Ułożyć w naczyniach do zapiekania. W głębokim naczyniu mieszamy na dużych obrotach żółtka z cukrem na bialutki puch. Na koniec ubijania dodajemy sok z cytryny. Wyrobionym koglem- moglem polewamy truskawki. Wypełniamy naczynie do zapiekania tak aby zostało miejsce przy brzegach - masa troszkę urośnie. Wstawiamy do piekarnika na ok.15 min. aż się zarumieni. Podajemy zaraz po wyjęciu z piekarnika lecz trzeba uważać na nagrzane naczynie do zapiekania. 
Smacznego !!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz