Czas przygotowywania: 10 min
Czas oczekiwania: 15 min
Trudność: Bardzo proste
Porcja: 2 os.
Składniki:
truskawki | 300 g |
żółtka | 4 |
cukier | 6 łyżek |
sok z cytryny | 1 łyżka |
Świeże owoce umyć, osuszyć. Ułożyć w naczyniach do zapiekania. W
głębokim naczyniu mieszamy na dużych obrotach żółtka z cukrem na
bialutki puch. Na koniec ubijania dodajemy sok z cytryny. Wyrobionym
koglem- moglem polewamy truskawki. Wypełniamy naczynie do zapiekania tak
aby zostało miejsce przy brzegach - masa troszkę urośnie. Wstawiamy do
piekarnika na ok.15 min. aż się zarumieni. Podajemy zaraz po wyjęciu z
piekarnika lecz trzeba uważać na nagrzane naczynie do zapiekania.
Smacznego !!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz